Strona 1 z 1

Avatar

PostNapisane: 2008-04-17, 23:27
przez manjakMiB
Jak dodać avatar? :/

Re: Avatar

PostNapisane: 2008-04-18, 6:52
przez Jaromir Chartlinski
W ustawieniach profilu masz możliwość dodawania avatarów

ucp.php?i=profile&mode=avatar

Re: Avatar

PostNapisane: 2008-04-18, 11:46
przez Daniel Rurarz
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to wyglądało do tej pory ale w tej chwili faktycznie nie ma tam takiej opcji. Od środy pracujemy na nowym serwerze, wiele się pozmieniało i może któreś z ustawień powoduje, że phpBB nie wyświetla formularza do uploadu obrazka, dzisiaj wieczorem się temu przyjżę.

Re: Avatar

PostNapisane: 2008-04-18, 15:21
przez Mark
a po co był zmieniany serwer ?

Re: Avatar

PostNapisane: 2008-04-18, 15:50
przez Daniel Rurarz
Dziwne pytanie trochę. Pracujesz od zawsze na tym samym komputerze (tzn przez ileśtam lat) czy zmieniasz? Jeśli zmieniasz to po co?

My zmieniliśmy ponieważ dotychczasowy serwer był za wolny i miewał problemy z dostępnością. Poza tym nad nowym mamy pełną kontrolę i władzę, dotychczas byliśmy uzależnieni od uprzejmości mieszkańców jednego z akademików.

Re: Avatar

PostNapisane: 2008-04-19, 0:27
przez Mark
przez ileś lat pracuje na swoim komputerze i nie zmieniam bo po dziś dzień pracuje lepiej niż w porównaniu strona samorządu PŁ .

A co chodzi o dostępność to nic się nie poprawiło , tak więc

...wstyd Panowie Administratorzy

no ale ja Was nie będę uczył , bo Wy naturalnie znacie się lepiej na swoim fachu niż jakiś tam prosty studencina

Re: Avatar

PostNapisane: 2008-04-19, 9:26
przez Daniel Rurarz
Mark napisał(a):przez ileś lat pracuje na swoim komputerze i nie zmieniam bo po dziś dzień pracuje lepiej niż w porównaniu strona samorządu PŁ .

A co chodzi o dostępność to nic się nie poprawiło , tak więc

...wstyd Panowie Administratorzy

no ale ja Was nie będę uczył , bo Wy naturalnie znacie się lepiej na swoim fachu niż jakiś tam prosty studencina


o_O co rozumiesz przez "nic się nie poprawiło"? Pracujemy na nowym serwerze raptem od środy, mogły wystąpić w między czasie jakieś zawirowania z DNSami, ale nie wiem nic o żadnych problemach z dostępem do strony, więc może się trochę sprecyzuj. Zresztą ta dyskusja nie ma sensu, zmieniliśmy maszynę na dużo pewniejszą i bardziej niezawodną, serwis odpowiada o wiele szybciej, procesuje dużo więcej żądań jednocześnie i jak do tej pory ma uptime 100% a Ty się pytasz "po co?". Nie widzę powodu do wstydu, więc jak coś Ci nie działa albo działa nie tak jak powinno to proszę o konkrety.

Re: Avatar

PostNapisane: 2008-04-19, 9:34
przez Krzysztof Siekański
Mark napisał(a):przez ileś lat pracuje na swoim komputerze i nie zmieniam bo po dziś dzień pracuje lepiej niż w porównaniu strona samorządu PŁ .


nie porownuj ... do twarozku
twoj komp i serwer www nie maja ze soba zbyt wiele wspolnego

btw. od lat nie robisz updatow i backupow ?


Mark napisał(a):no ale ja Was nie będę uczył , bo Wy naturalnie znacie się lepiej na swoim fachu niż jakiś tam prosty studencina


i tej wersji sie trzymajmy



co nie działa na stronie samorządu?
co źle działa na stronie samorządu ?

Re: Avatar

PostNapisane: 2008-04-19, 10:59
przez echelon_
Faktycznie od środy przez chwilę był pewien problem przez chwilę tak jakby jakiś DNS wskazywał na stary IP serwera bo po wpisaniu adresu forum przeglądarka od razu zwracała błąd. Ale teraz wszystko jest OK :)
PS. Skoro macie teraz lepszy dostęp to może jakieś upgrade'y silniczka forum o które naród prosił wcześniej?

Re: Avatar

PostNapisane: 2008-04-19, 16:24
przez Daniel Rurarz
Oczywiście jak to zwykle bywa w takich sytuacjach problem z avatarami wynikał z uprawnień do plików. Można już dodawać avatary.

echelon_ napisał(a):Faktycznie od środy przez chwilę był pewien problem przez chwilę tak jakby jakiś DNS wskazywał na stary IP serwera bo po wpisaniu adresu forum przeglądarka od razu zwracała błąd. Ale teraz wszystko jest OK :)

Przez jakiś czas osoby trafiające na stary adres IP były przekierowywane na www2.samorzad.p.lodz.pl który od dłuższego czasu wskazywał na nowy serwer. Problem tkwił w tym, że aby to się udało stary serwer musiał w ogóle odpowiedzieć i wysłać przekierowanie, co niekiedy nie było możliwe bo od dłuższego czasu lubi się wyłożyć przynajmniej raz na dobę.

echelon_ napisał(a):PS. Skoro macie teraz lepszy dostęp to może jakieś upgrade'y silniczka forum o które naród prosił wcześniej?

Jak najbardziej. Lista z tematu o migracji jest jak najbardziej aktualna. Dostęp zawsze mieliśmy niezły ale teraz, mam nadzieję, prace nabierą szybszego tempa dzięki temu, że zyskaliśmy dużo czasu do tej pory przeznaczanego na korespondencję z administratorami starego serwera, poszukiwanie za nich przyczyn problemów a także na ciągłe przyspieszanie tego co zamulało na starym serwerze.

Re: Avatar

PostNapisane: 2008-04-25, 7:50
przez manjakMiB
co sie stało ze wszystkimi avatarami? teraz tylko jest napis "avatar uzytkownika"...

Re: Avatar

PostNapisane: 2008-04-25, 9:08
przez Aneta
Z postu nad tobą wynika że przepadły i jeszcze raz trzeba dodawać, ale mogę nie mieć racji...

Z tym że teraz nie mogę dodać (poprzedni usunęłam) ... Mój ma 75x75 2,6 KB

Aktualny avatar:
Maksymalne rozmiary; szerokość: 90 pikseli, wysokość: 90 pikseli, wielkość pliku: 10 KiB.

Re: Avatar

PostNapisane: 2008-04-25, 10:42
przez Daniel Rurarz
Avatary nie przepadły, przedwczoraj upgrejdowałem forum i nowa wersja ma problem z PHP przez CGI, cały czas szukam jak to załatać. Avatary są ale czasami się ładują a czasami nie wszystkie albo żadne. Cierpliwości.


EDIT: Problem naprawiony. Niestety zniknęły wszystkie avatary dodane od 17 do 23 kwietnia, za co wszystkich zainteresowanych najmocniej przepraszam.