UWAGA!

Forum zostało zamknięte w 2015 roku i znajdujące się tu informacje są nieaktualne. W zależności od sprawy potrzebne informacje znajdziesz na stronie SSPŁ:


Jeśli nie możesz znaleźć potrzebnej Ci informacji, zwróć się do odpowiedniej komisji SSPŁ lub napisz na adres prezydium@samorzad.p.lodz.pl.

warunki w IV DS

O tym, co się na Osiedlu Akademickim lub w Kampusie PŁ dzieje lub nie dzieje, a dziać powinno.

Re: warunki w IV DS

Postprzez Ewelinkie » 2008-08-26, 15:38

no to kolegę zwerbujemy do drużyny akademika, jeśli będziesz wystarczająco dobry..hihi :P
"Jesteśmy celem w grze zwanej
Manewrami Szczęścia..." (Happysad:D)
Avatar użytkownika
Ewelinkie
 
Posty: 50
Dołączył(a): 2006-07-28, 10:18
Lokalizacja: IV ds:)

Samorząd Studencki PŁ

Samorząd Studencki PŁ
 

Re: warunki w IV DS

Postprzez mauser64 » 2008-08-27, 12:16

bardzo mi miło heh :) dam z siebie wszystko i troche wiecej ;D sorryy ze sie powtarzam ale kwestia wspołlokatora nadal pozostaje otwarta ;P czekam na odzew :)
a mój okręt płynie dalej, gdzieś tam.....
Avatar użytkownika
mauser64
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2008-08-19, 21:38

Re: warunki w IV DS

Postprzez rdk » 2008-09-12, 19:55

witam wszystkich prawdopodobnie nowych znajomych z czwórki. w tym roku zaczynam przeprawę przez PŁ :roll: mam pytanie o internet: jaka jakość jest prezentowana przez oferowaną usługę (chodzi tu o Mb/s ? kb/s)
rdk
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2008-08-20, 19:39
Lokalizacja: EBE

Re: warunki w IV DS

Postprzez Tomasz Pisarek » 2008-09-12, 20:27

rdk napisał(a):witam wszystkich prawdopodobnie nowych znajomych z czwórki. w tym roku zaczynam przeprawę przez PŁ :roll: mam pytanie o internet: jaka jakość jest prezentowana przez oferowaną usługę (chodzi tu o Mb/s ? kb/s)


Zobacz sobie tutaj topologie sieci http://ck.p.lodz.pl/?p=topologia
A z tego co kojarze to chyba jest światłowód 1 Gbps.

Wydziałowa Rada Studentów EEIA
t.pisarek <@> samorzad.p.lodz.pl
gg: 1086599
Avatar użytkownika
Tomasz Pisarek
Rada Studentów
 
Posty: 327
Dołączył(a): 2006-03-27, 15:14
Lokalizacja: Lublin/Łódź

Re: warunki w IV DS

Postprzez echelon_ » 2008-09-12, 20:36

Największa prędkość z jaką miałem przyjemność uzyskać to chyba 6MBps (tak, bajtów).
Keep trollin' trollin' trollin'...
Avatar użytkownika
echelon_
 
Posty: 3106
Dołączył(a): 2006-08-01, 12:57
Lokalizacja: Drewutnia

Re: warunki w IV DS

Postprzez Tomasz Pisarek » 2008-09-12, 21:10

Ja najwięcej wyciągnąłem 9,2 MB/s ale nie w IV DS-ie, choć też na O.A.

Wydziałowa Rada Studentów EEIA
t.pisarek <@> samorzad.p.lodz.pl
gg: 1086599
Avatar użytkownika
Tomasz Pisarek
Rada Studentów
 
Posty: 327
Dołączył(a): 2006-03-27, 15:14
Lokalizacja: Lublin/Łódź

Re: warunki w IV DS

Postprzez echelon_ » 2008-09-12, 21:19

w VIII?
Keep trollin' trollin' trollin'...
Avatar użytkownika
echelon_
 
Posty: 3106
Dołączył(a): 2006-08-01, 12:57
Lokalizacja: Drewutnia

Re: warunki w IV DS

Postprzez Tomasz Pisarek » 2008-09-12, 21:21

Tak.

Wydziałowa Rada Studentów EEIA
t.pisarek <@> samorzad.p.lodz.pl
gg: 1086599
Avatar użytkownika
Tomasz Pisarek
Rada Studentów
 
Posty: 327
Dołączył(a): 2006-03-27, 15:14
Lokalizacja: Lublin/Łódź

Re: warunki w IV DS

Postprzez Szysiek » 2008-09-12, 21:30

ja 7,8 MB/s w III ale nie o tym ten temat jest :)
Krzysztof Kardas
Wydziałowa Rada Studentów
Wydziału Elektrotechniki, Elektroniki,
Informatyki i Automatyki PŁ
Szysiek
WRS EEIiA
 
Posty: 261
Dołączył(a): 2007-06-13, 10:49
Lokalizacja: Iłża ( III DS )

Re: warunki w IV DS

Postprzez rdk » 2008-09-14, 11:30

czyli sprawa wyjaśniona,dzieki za odp. jeszcze jedno małe pytanie odnośnie pokojów w czwórce: czy są one przydzielane "losowo" nowym lokatorom czy też można sobie przyjechać wczesniej i jakiś wolny pokój zaklepac? pozdrawiam
rdk
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2008-08-20, 19:39
Lokalizacja: EBE

Re: warunki w IV DS

Postprzez echelon_ » 2008-09-14, 11:53

Zaklepać to dziwne słowo. Jeśli przyjedziesz wcześniej a Pani Kierowniczka będzie miała dobry humor to będziesz miał wybór w którym pokoju chcesz mieszkać. Nie myśl, że dostaniesz jakiś pusty pokój... o nie... dokoptuje cię do kogoś.
Keep trollin' trollin' trollin'...
Avatar użytkownika
echelon_
 
Posty: 3106
Dołączył(a): 2006-08-01, 12:57
Lokalizacja: Drewutnia

Re: warunki w IV DS

Postprzez Łukasz Piotr Łuczak » 2008-09-15, 12:04

Ja nie dalej jak wczoraj wyciągnąłem tylko 15,82 MB/s ... więcej niestety moje dyski nie dały rady :(

Jeśli ciągniesz coś z sieci PIONIER to spokojnie całe pasmo 100 Mbps zapełnisz sobie :) Jeśli z serwerów np. Microsoftu, jakichś dobrych mirrorów Linuxowych to też nie będzie z tym problemu.

Niestety jeśli chcesz korzystać z P2P to odradzam IVDS ponieważ tam właśnie został zainstalowany jakiś program czy coś co porządnie wycina ruch P2P.

pozdrawiam,
Łukasz
Łukasz Piotr Łuczak
 
Posty: 316
Dołączył(a): 2008-05-21, 13:29

Re: warunki w IV DS

Postprzez echelon_ » 2008-09-15, 12:34

Taaa... net szaleje bo w akademiku pusto. A ten soft od tego p2p to jakiś sprawdzony czy będę kur... szły na lewo i prawo, że mi gry po sieci ucina? Trzeba będzie znowu głośno manifestować swoją niechęć do admina :lol:
Keep trollin' trollin' trollin'...
Avatar użytkownika
echelon_
 
Posty: 3106
Dołączył(a): 2006-08-01, 12:57
Lokalizacja: Drewutnia

Re: warunki w IV DS

Postprzez Łukasz Piotr Łuczak » 2008-09-15, 13:20

Gier nie ucina na routerze - sprawdzaliśmy. To niestety wina łącz wychodzących poza akademik - gdzieś po drodze coś się urywa - lub ewentualnie samych gier.
Łukasz Piotr Łuczak
 
Posty: 316
Dołączył(a): 2008-05-21, 13:29

Re: warunki w IV DS

Postprzez echelon_ » 2008-09-15, 16:11

Oj to co się po drodze dzieje to czasami cuda i dziwy. Swego czasu gdzieś po drodze lubiło urwać połączenie. A najlepsze było to, że połączenia nawiązane przed awarią dalej były a próby nawiązania w trakcie awarii kończyło się fiaskiem. Swego czasu ekipa w akademiku narzekała, że nie ma neta a ja sobie spokojnie słuchałem radia internetowego bo zapuściłem winampa przed awarią :lol:
Keep trollin' trollin' trollin'...
Avatar użytkownika
echelon_
 
Posty: 3106
Dołączył(a): 2006-08-01, 12:57
Lokalizacja: Drewutnia

Re: warunki w IV DS

Postprzez Tomasz Pisarek » 2008-09-15, 22:31

Łukasz Piotr Łuczak napisał(a):Ja nie dalej jak wczoraj wyciągnąłem tylko 15,82 MB/s


Masz screena jakiegoś ? Bo chyba sieci Gigabitowej to nie ma, a na 100 Mbps to trochę za dużo.

Wydziałowa Rada Studentów EEIA
t.pisarek <@> samorzad.p.lodz.pl
gg: 1086599
Avatar użytkownika
Tomasz Pisarek
Rada Studentów
 
Posty: 327
Dołączył(a): 2006-03-27, 15:14
Lokalizacja: Lublin/Łódź

Re: warunki w IV DS

Postprzez Shadow Black Dragon » 2011-08-18, 15:26

Siemka :)
Jestem pierwszakiem, który został przydzielony do 4DSu :roll:
Mam pytanie jaki jest aktualny stan tegoż akademika, wyposażenia pokoi, stan neta, spraw łazienkowych, windowych itp. :D
Mam nadzieję, że się nie przestraszę :shock: :o
Avatar użytkownika
Shadow Black Dragon
 
Posty: 34
Dołączył(a): 2011-07-26, 14:03

Re: warunki w IV DS

Postprzez emm » 2011-08-19, 18:26

Mi tam żadne warunki niestraszne, ale też dołączam się do pytania powyżej :)
..chociaż wątpię żeby jakiś mieszkaniec 4DSu postanowił tu zajrzeć w połowie wakacji :D
Avatar użytkownika
emm
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2011-08-19, 15:28
Lokalizacja: IV DS

Re: warunki w IV DS

Postprzez Shadow Black Dragon » 2011-08-19, 18:58

W sumie i mi jakoś nie strasznie(4 lata w internacie :lol: )
ale jakieś info nie zaszkodzi, a i nadzieję że ktoś coś druknie też można mieć :roll:
Avatar użytkownika
Shadow Black Dragon
 
Posty: 34
Dołączył(a): 2011-07-26, 14:03

Re: warunki w IV DS

Postprzez Cariee » 2011-08-19, 21:14

ja też się dołączam do pytania ;p
Cariee
 
Posty: 97
Dołączył(a): 2011-07-03, 22:36

Re: warunki w IV DS

Postprzez echelon_ » 2011-08-23, 15:25

Czytamy forum, czytamy bo wszystko zostało już przewałkowane a przez lata niewiele się zmienia w akademiku. No może tylko od czasu do czasu wyremontują jakieś piętro. Jak młodzież przeszuka forum a nie znajdzie potrzebnych informacji to niech zapyta jeszcze raz, włączę sobie powiadomienia na mail to jakby co postaram się odpowiedzieć na każde pytanie.
Keep trollin' trollin' trollin'...
Avatar użytkownika
echelon_
 
Posty: 3106
Dołączył(a): 2006-08-01, 12:57
Lokalizacja: Drewutnia

Re: warunki w IV DS

Postprzez Shadow Black Dragon » 2011-08-23, 17:01

słyszałem, że górne piętra są już po remoncie, jaka jest szansa, że pierwszoroczni mogą tam trafić? :D
Avatar użytkownika
Shadow Black Dragon
 
Posty: 34
Dołączył(a): 2011-07-26, 14:03

Re: warunki w IV DS

Postprzez durion » 2011-08-23, 17:23

Szysiek napisał(a):ja 7,8 MB/s w III ale nie o tym ten temat jest :)

Szysiek ja pociągnąłem w III równe 10 MB/s :P
durion
 
Posty: 145
Dołączył(a): 2010-07-28, 20:53

Re: warunki w IV DS

Postprzez echelon_ » 2011-08-23, 18:10

Shadow Black Dragon napisał(a):słyszałem, że górne piętra są już po remoncie, jaka jest szansa, że pierwszoroczni mogą tam trafić? :D

Pewnie takie same jak trafienie do zwykłego pokoju.
Keep trollin' trollin' trollin'...
Avatar użytkownika
echelon_
 
Posty: 3106
Dołączył(a): 2006-08-01, 12:57
Lokalizacja: Drewutnia

Re: warunki w IV DS

Postprzez Shadow Black Dragon » 2011-08-23, 19:44

aha... dzięki za pomoc :)
Avatar użytkownika
Shadow Black Dragon
 
Posty: 34
Dołączył(a): 2011-07-26, 14:03

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Osiedle Akademickie i Kampus

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron