Forum zostało zamknięte w 2015 roku i znajdujące się tu informacje są nieaktualne. W zależności od sprawy potrzebne informacje znajdziesz na stronie SSPŁ:
Jeśli nie możesz znaleźć potrzebnej Ci informacji, zwróć się do odpowiedniej komisji SSPŁ lub napisz na adres prezydium@samorzad.p.lodz.pl.
Do czego ? W regulaminie stoi że średnia jest naliczana od 3,8. Nie widzę też oddolnej granicy średniej. Regulamin nie zabrania składania wniosku nawet ze średnią 3.0. Jeśli ktoś ma wystarczającą liczbę punktów za osiągnięcia, to może składać.Warzyf napisał(a):Potrzeba mieć przynajmniej 3.85 :<
Obecnie średnia wyliczana jest z ostatniego roku studiów, czyli z ostatnich 2 semestrów.Tomasinho napisał(a):W zeszłym roku znajomi tak robili. Teraz system nalicza mi średnią za ostatni semestr studiów I stopnia (za 7 semestr).
Zawsze tak było.Tomasinho napisał(a):Jeszcze na dodatek wniosek tworzy się do "odwoławczej komisji stypendialnej" :/
Za cały rok.Tomasinho napisał(a):Czyli po pierwszym roku studiów II stopnia jeżeli złożę wniosek to stypendium będę dostawał tylko przez ostatnie pół roku studiowania za cały rok harówki ?
Pół roku temu jeszcze dostawało się kasę za semestr. Teraz Uczelnia wystąpiła o opinię do Ministerstwa. Ministerstwo stwierdziło że średnia stypendialna musi być liczona z roku studiów.Tomasinho napisał(a):Kurcze dla mnie to czyste złodziejstwo :/
Tak. Składałbyś za 7 semestr I stopnia i 1 semestr II stopnia.Tomasinho napisał(a): np otrzymywałem stypendium w pop semestrze ( letni 2011/2012) za 7 semestr studiów I stopnia.
Czy teraz mógłbym składać podanie ponownie za ten 7 semestr i otrzymywać w aktualnym semestrze stypendium rektora?
To bardzo dziwne i wkurzające.Warzyf napisał(a):W sumie to trochę dziwne. Średnia za rok, stypendium na jeden semestr
Tomasinho napisał(a):Otóż nie za 7 semestr i 1 studiów magisterskich. System rozlicza mi w tym momencie tylko 7 semestr (dokładnie 2011/2012 zimowy) ze średniej arytmetycznej. I semestru studiów II stopnia w żaden sposób nie rozlicza na ten moment :/
Średnią stypendialną, w przypadku studentów pierwszego roku studiów drugiego stopnia, jest średnia
arytmetyczna wszystkich ocen osiągniętych na ostatnim roku studiów pierwszego stopnia (jeżeli ostatni
rok studiów trwał 1 semestr dot. to ocen uzyskanych w tym semestrze).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości