mati napisał(a):Witam.
Poprawilem certyfikaty,

i tak co minutę
mati napisał(a):webmail wyglada na dzialajacy.
Webmail w międzyczasie uruchomiliśmy sobie własny, po 5 dniach leżenia dotychczasowego. Faktycznie działa.
mati napisał(a):Ciagle *nie ma* ssl na smtp, jest tls za to.
Problem w tym, że o ile się nie mylę, Outlook Express (było nie było dość popularny klient) nie obsługuje TLS, a połączenie plain textem jest zabronione przez serwer.
mati napisał(a):Spam filtr wyglada na skuteczny w 100%.

Tak wygląda w 100% sprawne działanie antyspama? Tak już będzie zawsze? Codzienne sprawdzanie poczty trzeba będzie zacząć od skasowania kilkuset wiadomości?
Jaromir Chartlinski napisał(a):Agnieszka Kucharska napisał(a):Jarku, mam ten sam problem z Outlookiem, dlatego zainstalowałam Thunderbirda - pomogło.
Problem polega na tym, że nie bardzo mogę i nie bardzo mam zamiar instalować dla jednego konta całkiem innego klienta poczty:(
Od lat nie używałem Outlooka ale sprawdziłem (OE domyślnie zainstalowany w XP) na czym polega problem i albo za słabo szukałem albo nie da się skonfigurować w nim samorządowej poczty. Z jednej strony serwer poczty nie wspiera SSL, jedynie TLS, a bez szyfrowania nie pozwala się połączyć w ogóle. Z drugiej strony mój OE nie ma nigdzie opcji TLS.
mati napisał(a):Czy komus jeszcze cos nie dziala?
Mateusz, oburzasz się, że opuszczamy siódemkowy serwer, podczas gdy poczta od 22 marca najzwyczajniej nie nadaje się do użytku. Przemilczmy już w tym momencie tygodniowy totalny pad serwera, potem okres niepewności czy maile które wysyłamy gdziekolwiek docierają. Jeżeli nazywasz to poprawionymi certyfikatami, w 100% sprawnym antyspamem, itd, to chyba rozmawiamy o innym serwerze.