Forum zostało zamknięte w 2015 roku i znajdujące się tu informacje są nieaktualne. W zależności od sprawy potrzebne informacje znajdziesz na stronie SSPŁ:
Jeśli nie możesz znaleźć potrzebnej Ci informacji, zwróć się do odpowiedniej komisji SSPŁ lub napisz na adres prezydium@samorzad.p.lodz.pl.
manjakMiB napisał(a):ale nie oszukujmy się....najczęściej w Polsce najwięcej kasy mają Ci co cwaniakują... rzadko kto dorabia się mając jedynie dobry pomysł na biznes.........a gdyby najwiecej zarabiali Ci co najciężej pracują to najbogatsi byli by...niewolnicy
Tonik napisał(a):Hermaszewski.
Wystarczy wleźć w tyłek tym co akurat rzadzą, i mieć nieco szczęścia.
Nie o tym pisałem.[...]
Tonik napisał(a):To śmieszne kiedy ktoś mnie usiłuje wyzywać od komunistów.:):)
Naprawdę.
I to dobrze że umiem się z tego śmiać.
Tonik napisał(a):Na marginesie.
Nikt nikomu nie broni realizować swoich celów[...]
[...] Każdemu wolno kształtować swoje życie.
Tonik napisał(a):Ludzie szanują pewność.
Płacy zatrudnienia i rozwoju.
Czy to coś złego?
manjakMiB napisał(a):ale nie oszukujmy się....najczęściej w Polsce najwięcej kasy mają Ci co cwaniakują... rzadko kto dorabia się mając jedynie dobry pomysł na biznes.........a gdyby najwiecej zarabiali Ci co najciężej pracują to najbogatsi byli by...niewolnicy
Łukasz Piotr Łuczak napisał(a):Do tej pory miałem 3 świetne pomysły, których nie chciałem realizować bo nie miałem czasu bo to bo tamto. Okazało się, że na te same pomysły wpadli inni, tyle że oni je zrealizowali ... i teraz mają kasę.
Tonik napisał(a):Co jest ważniejsze w życiu, mieć kasę czy przyjaciół, na których można liczyć w KAŻDEJ sytuacji?
Co jest ważniejsze, mieć kilka razy więcej, czy pracowników którzy wiedzą że mogą liczyć na swojego pracodawcę?
Kim powinien być dobry pracodawca dla swoich pracowników?
Ojcem czy nadzorcą ?
Ksawerowiczan napisał(a):Zależy co rozumiesz przez określenie "cwniakują" ,bo przepraszam
jak byś chciał realizować efektywnie pomysł bez starań i cwaniakowania ??
manjakMiB napisał(a): Ja rozumiem, że mamy kapitalizm i kazdy chce zarobić, ale jesteśmy ludźmi i jakieś zasady etyki powinny obowiązywać.
Dawidos napisał(a):No ale przecież nieetyczne zachowanie to ludzkie zachowanie...
manjakMiB napisał(a):Dawidos napisał(a):No ale przecież nieetyczne zachowanie to ludzkie zachowanie...
takie przekonanie mamy w narodzie i dlatego prawie nie istnieje w Polsce klasa średnia. GUS podaje że średnia płaca w Polsce powyżej 3tys, ale tak naprawde wiekszosc rodaków nadal zarabia poniżej 1500zł. Ale w statystyce ładnie to wygląda. Mało kto pomysli że prezesina zarabia załóżmy 30tys. a pracownicy po 1tys. Średnia wychodzi fajna. A zadowolony pracownik to wydajny pracownik.
Albo ciekawszy przykład i chyba najprostszy: handel pudełkowy konta handlarze w boksach, bądź rynkach.
echelon_ napisał(a):... Służba zdrowia, Poczta Polska, PKP. ...
manjakMiB napisał(a):...Dentysta prywatnie, okulista prywatnie, prześwietlenia czegokolwiek prywatnie bo zanim zrobią Wam je w szpitalu to zdążycie umrzeć....
Marcin Sachrajda napisał(a):echelon_ napisał(a):... Służba zdrowia, Poczta Polska, PKP. ...
to pierwsze w pierwszej kolejności :F . Zostawmy darmową tylko podstawową opiekę zdrowotną. Reszta - płatna !
Marcin Sachrajda napisał(a):manjakMiB napisał(a):...Dentysta prywatnie, okulista prywatnie, prześwietlenia czegokolwiek prywatnie bo zanim zrobią Wam je w szpitalu to zdążycie umrzeć....
pomijając warunki, np. u takiego dentysty
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość